Timo katsasti kamerakypärän (kuukauden lainaaja 09/10)

Kuinoman lainaajatarinat kertovat Kuinomasta lainattujen tavaroiden kokemista matkoista tai muista elämyksistä. Samalla tietysti tulee kerrottua niiden lainaajistakin.

Syyskuun lainaajana Timo.

Mitä lainasit Timo Kuinomasta?

Kypäräkameran.

Missä käytit kypäräkameraa?

Kuvasin lopulta vain testikuvaa kotonani ja totesin ettei kuvanlaatu ollut riittävän hyvä tarpeisiini. Alunperin oli tarkoitus kuvata Ruhjeen longboard-rullalautailutapahtumassa.

Oliko sinulla aikaisempaa kokemusta kypäräkameroista?

Olen käyttänyt Countour VHoldr HD:ta ja GoPro Hero HD:ta, jotka molemmat olivat paljon tätä parempia kuvanlaadun ja käyttömukavuuden suhteen. Taidan hankkia ensi kaudeksi GoPro uusimman version itsellenikin.

Eli ensi kesänä voi siis olla uusimman mallinen kypäräkamera muidenkin vuokrattavissa. Mikä nyt lainatussa oli haasteena?

Kamera on selkeästi mennyttä sukupolvea, enkä voi suositella sitä extremeurheilijoille. Se (VIO 1.5) oli niin iso, että se oli itse asiassa kokonaisuudessaan suurempi kuin nykyaikaiset kädessä pidettävät kamerat. Kyseinen laite lienee hyvä autourheilussa, jossa riittää että kameran saa teipattua vaikka tuulilasiin ja keskusyksikkö on auton sisällä.

Miten tuotteen haku ja palautus sujui?

Haku ja palautus sujui niin hyvin kuin vain mahdollista, siinä ei ollut mitään ongelmia. Harmi että tuote ei vaan vastannut tarvetta.

Vuokraatko tai lainaatko itsellesi kuvausvälineitä vielä joskus?

Ehdottomasti.Jos GoPro Hero HD tulisi valikoimaan, sitä varmaan vuokrailisin. Valitettavasti kypäräkameramarkkinoilla ei ole kovin paljon vakavastiotettavaa kilpailua, ei Hero HD:kaan ole mikään kovin laadukas laite, mutta hinta/laatu-suhteeltaan paras.

Mitä mieltä olet yleisesti vuokraamisesta verrattuna tavaroiden ostamiseen?

Tämähän oli erinomainen keissi: jos olisin suorilta lähtenyt ostamaan ko. kameraa, olisin pettynyt valtavasti ja 600€ olisi mennyt hukkaan. Eli hyvä mahdollisuus päästä oikeassa käytössä sopuhinnalla päästä kokeilemaan.

Kiitos Timo haastattelusta. Kaikki joukolla testaamaan hyviä tuotteita ja välttämään harmillisia hukkaostoksia!