FAQ - Tavaroiden varaaminen ja vuokraaminen itselle

Miten varaus tehdään?

Varaus tehdään tuotesivuilla näkyvästä kalenterista avautuvalla varauslomakkeella.
1. Valitse kalenterista ensin alkupäivä ja sitten loppupäivä
2. Paina nappia kalenterin alapuolella
3. Odota. Kuinoma laskee sinulle edullisimman hinnan ja se saattaa kestää
4. Täytä lomake ja lähetä se

Pitääkö minun rekisteröityä? Voinko tehdä anonyymin varauksen?

Kuinoma korostaa vuokraamisen luotettavuutta ja turvallisuutta. Sinun pitää aina lopulta tunnistautua Kuinomaan.

Alustavan varauksen voi kuitenkin tehdä kirjautumatta pelkällä sähköpostiosoitteella. Sinulla on varauksen jälkeen noin 30 minuuttia aikaa kirjautua tai rekisteröityä varauksen vahvistamiseksi.

Mikä on vahingonkorvausvakuus / deposit?

Vahingonkorvausvakuus eli Deposit varmistaa tavaran omistajalle, että pystyt korvaamaan kaikki vahingot. Vahingot maksavat yleensä huomattavasti vuokrasummaa enemmän ja siksi niitä varten tarvitaan lisävarmistus.

Miten vahingonkorvausvakuus maksetaan/varmistetaan?

Tavaran omistaja päättää millaisen vakuuden sinulta vaatii!

Usein varsinaista vakuutta ei makseta. Silloin riittää pelkkä sähköpostilla ja suullisesti annettu lupaus mahdollisten vahingonkorvausten maksamisesta tai omistajan sinusta saama luotettava vaikutelma. Silloin omistaja vain kuittaa hyväksyvänsä riskit ilman varsinaisia maksuja. Luotettavat henkilöt saavat tuotteen vuokralle usein ilman varsinaisia rahallisia vakuuskäytäntöjä.

Joskus taas tarvitaan alustava maksusitoumus luottokortilta, sovitun vakuussumman antaminen omistajalle vuokrauksen ajaksi tai Kuinoman Maksu- ja vahingonkorvauspalvelulla vakuuden varmistaminen.

Miten vuokrasumma maksetaan?

Tavaran omistaja päättää miten maksu hoidetaan. Joskus maksu maksetaan Kuinoman Maksu- ja vahingonkorvauspalvelulla ja silloin hoituu kerralla sekä vuokramaksu että vahingonkorvausvakuuden varmistaminen.

Voiko varausta muuttaa?

Kyllä. Varaukset ovat joustavasti muutettavissa.

Muista aina muuttaa varausta jos vuokraukseen tulee muutoksia. Kesken vuokrausta voit esimerkiksi kokeilla pidentää vuokra-aikaa. Jos se onnistuu, niin ajan pidentäminen on ok kaikille. Jos taas Kuinomassa ei pysty pidentämään aikaa, niin sinun on ehdottomasta palautettava tuote ajoissa ja alkuperäisen varauksen mukaan. Silloin on todennäköistä, että tuote on menossa heti sinun jälkeesi toiselle vuokraajalle.

Mitä jos palautus myöhästyy?

Koeta pidentää aikaa Kuinomassa varausta muokkaamalla. Jos se ei onnistu, niin et saa myöhästyä. Silloin myöhästyminen johtaa vahingonkorvaukseen. Vahingonkorvaus myöhästymisestä voi olla koko vuokratuotteen arvon mukainen, sillä omistaja saattaa joutua ostamaan myöhästymisen takia itselleen tai toiselle vuokralaiselle korvaavan tuotteen.