Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelu

Huom! Jatkossa Hygglo korvaa Kuinoman. Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelu ei ole enää käytössä. Halutessasi lisävakuuden vuokraamiselle sinun tulee käyttää Hyggloa. Hygglossa kaikki tuotteet ja vuokraukset ovat vakuutettuja.

Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelussa Kuinoma varmistaa jo ennen vuokrauksen alkua asiakkaan henkilöllisyyden vahvalla tunnistautumisella Visma Sign -allekirjoituspalvelun avulla. Vahvan tunnistautumisen jälkeen Kuinoma ennakkovarmista vuokrahinnan ja mahdollisten vahingonkorvauksien maksuvalmiuden laskutuskumppaninsa (esim. Svea Ekonomi) avulla.

Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelun avulla saat siis jo etukäteen ennen vuokrauksen alkua tiedon siitä onnistuiko kaikkien vahigonkorvauksien ja vuokramaksujen ennakkotakaus asiakkaalta.

Jos et saa Kuinomalta ennakkoon varmistusta takauksien onnistumisesta, niin voit itse paremmin arvioida kasvanutta riskiä vahingonkorvauksista. Tällöin voit peruuttaa varauksen tai vaatia muita erityisiä vahingonkorvausten takausmenetelmiä.

Jos saat Kuinomalta ennakkoon varmistuksen ennakkotakauksen onnistumisesta, niin voit luovuttaa tuotteet vuokralle täysin riskittömästi ja vaivattomasti. Tällöin myös tuotteiden toimittaminen postittamalla on riskitöntä, sillä asiakas on tunnistettu vahvan sähköisen tunnistautumisen avulla ja kaikki vahingonkorvaukset saadaan riskittömästi laskutettua ongelmatapauksissakin.

Ennakkovarmistettava suurin mahdollinen vahingonkorvaus muodostuu vuokrattavan tuotteen nykyarvosta, tai tuotteen vakuutuksen omavastuusta. Varmista siis tuotteiden nykyarvojen tai vakuutustietojen ajantasaisuus tuotetiedoissa.

Kuvaus

Ennen vuokrauksen alkua:

 1. Asiakas tunnistautuu vahvalla tunnistautumisella Kuinoman allekirjoituskumppanille (esim. Visma Sign).
 2. Asiakas hyväksyy kaikki maksut ennen vuokrauksen alkua. Hyväksytty summa kattaa sekä vuokramaksut että kaikki mahdolliset vahingonkorvaukset. Asiakas vain hyväksyy tulevat maksut eikä siis saa niistä vielä varsinaista laskua tai suorita mitään maksua.
 3. Ennakkovarmistusten onnistuttua Kuinoman järjestelmä merkitsee automaattisesti varaussivun tiedoissa maksut maksetuiksi ja vahingonkorvausvakuudet hyväksytyiksi. Jos haluat hyödyntää Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelua sinun pitää odottaa vuokrasivun maksu- ja vahingonkorvausstatuksien automaattista päivittymistä ennen tuotteiden luovuttamista. Kuinoma myös ilmoittaa sähköpostitse vuokraamolle ja asiakkaalle ennakkovarmistusten onnistumisesta.
 4. Voit luovuttaa tuotteet turvallisesti kun Kuinoman järjestelmä on merkinnyt varaussivulle vuokramaksut maksetuiksi ja vahingonkorvausvakuudet hyväksytyiksi.

Vuokrauksen päättyttyä:

 1. Vuokraamo tarkistaa viipymättä palautettujen tuotteiden kunnon ja lisää Kuinomaan mahdolliset vahingonkorvaukset
 2. Asiakas saa itselleen laskun ja maksaa kaikki maksut kyseisellä laskulla. Lasku lähetetään asiakkaalle esim. sähköpostilla tai postitse vuokrauksen päätyttyä.
 3. Vuokramaksut ja mahdolliset vahingonkorvaukset tilitetään automaattisesti pankkitilillesi. Tilitetävistä summasta on vähennetty Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelun palvelumaksu. Tilitys suoritetaan kun olet tuotteiden palautuksen jälkeen tarkistanut tuotteiden kunnon ja määrittänyt lopulliset vahingonkorvaukset tai kuitannut vahingonkorvaukset tarpeettomiksi.
 4. Tilityksen saapuminen tilillesi kestää muutamia arkivuorokausia vuokrauksen päättymisestä. Sinun ei siis tarvitse odottaa asiakkaan lopullista laskunmaksua. Riski asiakkaan maksun myöhästymisestä tai epäonnistumisesta on kokonaan Kuinoman laskutuskumppanilla (esim. Svea Pankki).
 5. Asiakas maksaa saamansa laskun laskun eräpäivänä.

Hinnat

Maksat Kuinomalle palvelun käytöstä varauskohtaisen palvelumaksun. Palvelumaksun suuruun riippuu lopullisesta asiakkaalta laskutettavasta summasta.

Palvelumaksu vuonna 2021 on 3 euroa + 9% lopullisesta laskutettavasta summasta.

Suhteellisesti suurimmillaan palvelumaksu on laskutettaessa vain pieni noin 20 euron vuokrahinta (palvelumaksu ~5 euroa eli ~25% vuokrahinnasta). Suhteellisesti pienimmillään palvelumaksu taas on vahingonkorvauksia sisältävillä yli 200 euron laskuilla (palvelumaksu ~9% lopullisesta laskutettavasta summasta).

Palvelua käyttämällä suostut näiden palvelumaksujen maksamiseen.

Vuokravarauksen varaussivulta näet aina etukäteen pienimmän mahdollisen palvelumaksun ja suurimman mahdollisen palvelumaksun. Maksat pienimmän mahdollisen palvelumaksun, jos laskutat vain vuokrasummat ilman mitään vahingonkorvauksia. Suurimman mahdollisen palvelumaksun maksat, jos joudut veloittamaan myös maksimivahingonkorvauksen. Jos veloitat jotain vahingonkorvauksia muttet kaikkia, niin palvelumaksun suuruus on pienimmän ja suurimman palvelumaksun väliltä.

Palvelumaksu vähennetään automaattisesti sinulle maksettavista maksuista. Et siis saa vuokrauksen päätyttyä tilillesi koko vuokrasummaa, vaan palvelumaksulla vähennetyn vuokrasumman.

Lisäehdot

 • Palvelu on käytettävissä vain vuokrauksissa, joissa
  • vuokrahinta yli 20 euroa
  • mahdollisten vahingonkorvauksien enimmäismäärä yli 100 euroa.
  • vuokravaraus tehty vähintään 3 vuorokautta ennen vuokra-ajan alkua tai vuokrauksen postitoimitusten alkua.
  • Vuokrauksen kesto on alle 12 vuorokautta.
 • Palvelu poistuu automaattisesti käytöstä varaukselta jos maksujen ja vahingonkorvausten ennakkotakaus asiakkaalta ei onnistu viimeistään vuorokautta ennen vuokrauksen alkua.

Käyttöönotto

Vahingonkorvausten ennakkotakausmenetelmä valitaan tapauskohtaisesti vuokran hyväksymissivulla tai pysyvämmin halutuille vuokratuotteille niiden Lisäehdoissa. Ohje Lisäehtojen määrittämisestä tuotteelle.

Huom! Jatkossa Hygglo korvaa Kuinoman. Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelu ei ole enää käytössä. Halutessasi lisävakuuden vuokraamiselle sinun tulee käyttää Hyggloa. Hygglossa kaikki tuotteet ja vuokraukset ovat vakuutettuja.