FAQ - Tavaroiden omistaminen ja vuokralle antaminen

Miten lisään vuokrattavan tuotteen Kuinomaan?

Huom! Hygglo korvaa jatkossa Kuinoman. Kuinomaan ei voi enää lisätä uusia tuotteita, vaan uudet tuotteet tulee lisätä Hyggloon.

Mitä Kuinoman käyttö maksaa?

Kuinomaa voi käyttää ilmaiseksi omien tavaroiden vuokraamiseen. Kuinoma ei laskuta kuukausimaksuja tai komissioita/välityspalkkioita jos huolehdit kaikesta itsenäisesti (vuokrien laskuttaminen ja mahdolliset vahingonkorvaukset).

Mikä on hyvä vuokrahinta?

Yhden viikon vuokran on hyvä maksaa noin 10% tuotteen nykyarvosta. Viikonloppu tai 3-4 arkipäivää taas voi maksaa noin 5% arvosta. Päivävuokran on hyvä olla noin 2-3% tuotteen nykyarvosta.

Vuokrahinta riippuu kahdesta asiasta:
1. Noudon, palautuksen, kuntotarkastuksen ja tuotehuollon vaatimasta työmäärästä
2. Tuotteen vuokra-ajasta

Työmäärä ei varsinaisesti riipu vuokra-ajasta. Lyhytaikainenkin vuokra vaatii omistajalta aivan saman verran työtä, aikaa ja vaivaa kuin monen viikon vuokra.

Vuokra-ajasta riippuu vain työajan korvaavan hinnan päälle tuleva lisä. Sen tulisi riippua tuotteen arvosta ja tuotteen kunnon muuttumisesta käytettäessä. Lisähinta on tavallaan korkoa tuoteostoksellesi ja korvausta tuotteen kunnon luonnollisesta heikentymisestä. Arvokkaan tuotteen lisähinta eli korko omistajalle voi olla suurempi kuin halvasta tuotteesta. Paljon käytössä kuluvan tuotteen lisähinta voi myös olla suurempi kuin käytössä kulumattoman tuotteen lisähinta.

Miten tuotteet hinnoitellaan Kuinoman hinnastolomakkeella?

Hinta määritetään käyttäen Aloitushintaa ja Lisähintaa.

Aloitushinnan on tarkoitus kattaa kaikki noudon, palautuksen, kuntotarkastamisen ja perustuotehuollon aiheuttama työ. Lisäksi sen tulee kattaa lyhyin vuokra-aikakin.

Aloitushinnan tulee siis riippua siitä kuinka paljon tarvitset korvausta tuosta työstä ja kuinka lyhyen vuokra-ajan vuoksi olet valmis tekemään tuon työn.

Lisähinta taas kattaa vain ajallista korvausta siitä kun omistamasi tuote on poissa sinulta pidemmän aikaa kuin lyhyimmän mahdollisen vuokra-ajan. Lisäksi lisähinta kattaa tuotteen kulumisen lisäkäytössä.

Mikä on vahingonkorvausvakuus / deposit?

Vahingonkorvausvakuus eli Deposit varmistaa jo ennen vuokrausta, että vuokra-asiakas pystyy tarvittaessa korvaamaan kaikki tuotteelle aiheutuneet vahingot. Vahingot maksavat yleensä huomattavasti vuokrasummaa enemmän ja siksi niitä varten tarvitaan jonkinlainen ennakkolisävarmistus tai ainakin ennakkoharkinta.

Miten vahingonkorvausvakuus varmistetaan/maksetaan?

Sinä itse päätät tapauskohtaisesti millaisen vakuuden vaadit.

Muodollinen vakuus ei ole välttämätön. Voit kuitata vakuudet hyväksytyiksi ilman virallisia vakuuskäytäntöjä. Kuittaa vakuus hyväksytyksi ilman virallisia toimenpiteitä vain jos olet valmis ottamaan riskiä. Riskiä voit arvioida esim. siitä millaisen kuvan saat asiakkaasta lukemistasi viesteistä tai tai keskusteluista.

Voit käyttää myös muodollisempia vakuuksia, jos et halua ottaa riskejä vahingonkorvaussummien maksamisesta. Virallisempi vakuus voi olla esim. alustava maksusitoumus asiakkaan luottokortilta, sovitun vakuussumman antaminen sinulle käteisellä vuokrauksen ajaksi, sovitun vakuussumman tallentaminen tilillesi vuokrauksen ajaksi tai vakuuden varmistaminen muilla keinoin.