Taskukamera Fujifilm X100S (126.5 (W))

Lainaan maailmaa nähnyt mutta edelleen täydellisessä iskussa oleva X100S. Tämän sarjan kamerat (X100, X100S ja X100T) ovat vuosi toisensa jälkeen valittu parhaimmaksi matkakameraksi. Tinkimätön kuvanlaatu, pieni koko ja miellyttävä kuvaustuntuma yleensä perusteena. Kameran optinen OVF etsin on huikea juttu jos tykkää rangefinder-henkisestä kuvausfiiliksestä.

Itse tällä kameralla ottamiani kuvia: https://www.dropbox.com/sh/n58rbq2j4mgfso3/AADru_zQA7WHHCxSjop5zZh-a?dl=0
Kuvia kamerasta (niiden lisääminen ei tuntunut muuten toimivan): https://www.dropbox.com/sh/5esefb8879igfkw/AAC_g17rpjRsiCYl1799Xqsua?dl=0

Suosittelisin itse kameraa mihin tahansa reissuun mukaan, mutta erityisesti kaupunkikuvaukseen. Vanhan lookin ansiosta ihmiset eivät pelästy kameraa ja sen saa helposti isoon taskuun tai pieneen laukkuun turvaan. Käytän itse myös ison kamerani backuppina ja tilaisuuksissa missä iso kamera on epäkäytännöllinen tai ei suotuisa (esim. häät). Matkoilla käytän usein pelkän iPadin kanssa jolloin kuvat saa editoitua ja postattua erittäin vähällä määrällä mukaan otettavaa roinaa.

Sivuhuomiona tällä kameralla on todella miellyttävää kuvata osittain tai täysin manuaaliasetuksilla verrattuna useimpiin pokkareihin tai digijärkkäreihin. Erinomainen laite manuaalikuvauksen opetteluun! En yleensä käytä kolmijalkaa näin pienen kameran kanssa, mutta muutamalla reissulla monopod tai esim. selkärepun olkahihnaan tuleva kiinnike ovet olleet hyviä ystäviä. Kysy lisää jos satut tarvitsemaan!

Mukaan tulee:

Itse kamera, linssinsuojus, akku, akun laturi ja USB-kaapeli
32gb Sandisk Extreme Pro class 10 SDHC muistikortti
Peak Design Cuff -rannelenkki

Pyynnöstä:

Alkuperäinen kaulanauha (en itse käytä)
Mikrokuituliina linssin puhdistukseen matkan päällä

Kamerassa on reissuissa tulleita naarmuja ja pieniä kulumia jotka eivät vaikuta toimintaan mitenkään eivätkä näy (tai ainakaan kiinnitä huomiota) sivullisille jos kameran ottaa mukaan hienompaan tilaisuuteen.

Toiminnallinen kunto: 
Esteettinen kunto: 
Ominaisuudet ja erityispiirteet: 
Väri
Hopea
Hintayhteenveto
alkaen EUR 20 (2 päivää), 3 päivää EUR 40, 7 päivää EUR 120
paikka
00200 Helsinki