Akkulaturi Ctek MXS 3600

http://www.ctek.com/fi/consumer/mxs-3600.aspx

//
MXS 3600
MULTI XS 3600 on pienikokoinen monitoimilaturi. Se korvaa kaikki kodin muut latauslaitteet. Lataa vuorotellen ruohonleikkurisi, autosi tai asuntovaunusi akut. MULTI XS 3600-laturissa on erityinen kylmälataustila, joka selviää hienosti kylmistä akuista talvisaikaan.
//

http://www.motonet.fi/web/guest/etusivu#productid=45-5506

//
C-TEK XS3600 ylläpitolaturi 12V 3,6A
Maksimilatausvirta 3,6A. Lataa kaikki 12V lyijyakkutyypit (Avoimet, MF, VRLA, AGM ja GEL). Soveltuu akun normaalin lataamisen lisäksi pitkäaikaiseen ylläpitolataukseen. Voidaan käyttää myös sulfatoituneen akun herätykseen.
//

Ylläolevien lainauksien lisäksi: laturi on siis ostettu Hyvinkään Motonetistä helmikuussa 2011. Laturia on kerran käytetty, kun auto hyytyi helmikuun 2011 kovien pakkasten seurauksena. Laturi on näin ollen uuden veroinen. Laturi näyttäisi nyt (24.3.2011) maksavan Motonetissä 54,90 euroa, itse maksoin siitä 49,90 euroa. Kyseessä on melko tunnettu laturi, sen voit todeta itse jos esim. yrität googlettaa Ctek XS-3600. Ctek on ruotsalainen laatumerkki. Kyseinen laturi voitti ylivoimaisesti Tekniikan Maailman 19/06 akkutestin, pisteillä 9.8/10. Käsittääkseni Ctek XS-3600:a on valmistettu jo vuosikausia, kuten tuo vuoden 2006 Tekniikan Maailman testikin osoittaa, mallia on ainoastaan päivitetty paremmaksi. Tärkeimpänä laturin ominaisuutena pitäisin automaattisuutta, eli laturi osaa säätää automaattisesti latausjännitteen niin, ettei se vahingoita akkua tai aiheuta vaaratilanteita. Tämä ominaisuus puuttuu useista halvemmista latureista.

Eli lainaahan tästä laturi käyttöösi, jos auton akku on sattunut tyhjenemään, ja haluaisit ladata sen irtolaturilla täyteen! Ja tokihan laturilla voi monia muitakin akkuja ladata, auton akun lisäksi. Itse tarkistin täältä kuinomasta ennen ko. laturin ostoa, josko täällä olisi ollut tarjolla auton akkulaturia. Mutta ei ollut, siksi "jouduin" ostamaan tämän Motonetistä. Haluan kuitenkin auttaa niitä muita, jotka eivät laturia välttämättä tarvitse kuin kerran, jolloin ostaminen on hieman tyhmää, ja ennen kaikkea epäekologista ja -ekonomista.

MXS 3600

Saatavilla olevat yksilöt

Yksityishenkilö