Kuinoma lyhyesti

Mikä on Kuinoma?

Kuinoma on nyt osa pohjoismaista Hygglo-tavaranvuokrauspalvelua. Ennen Hyggloa Kuinoma oli itsenäinen suomalainen tavaravuokraamisen hallintapalvelu.

Kuinomaa pyöritti aikaisemmin helsinkiläinen Omaoma Oy. Vuokrauspalvelujen kehityksestä nyt vastaava Hygglo on ruotsalainen osakeyhtiö ja Hygglo toimii useissa pohjoismaissa.

Kuinoma historia

Kuinoman perustaja Markku Jussila kuuli 1990-luvulla opiskelijana ruotsalaisten käyttävän laskettelumatkoillaan Alpeille hienoja uusia vuokravälineitä. Suomesta laadukkaita lasketteluvälineitä ei Alppimatkoille pystynyt vuokraamaan. Siitä asti Markun mieltä kaihersi ajatus hyvien ja laadukkaiden erikoistavaroiden vuokraamisesta.

Kuinoman Markku avasi joulukuussa 2007. Lähtökohtana oli yhdistää uusien kuluttajien välisten myyntipalstojen kuten Ebayn ja Huuto.netin idea ja tavaroiden vuokraaminen. Palvelusta tuli heti Suomen suurin Alpeilla tarvittavien lumiturvallisuustarvikkeiden välittäjä. Myös esimerkiksi telttojen ja muiden retkeilytarvikkeiden käyttäjät ottivat nopeasti Kuinoman käyttöönsä.

Kuinoman omistajiin liittyi Markun jälkeen useita yhteiskunnallisesti aktiivisia ja tunnettuja henkilöitä. Kuinoma on palkittu esimerkiksi Keskon Kestävän Kehityksen palkinnolla.

Kuinoma on kasvanut täysin orgaanisesti. Kuinoma keskittyi keräämään kokemuksia vuokraamisesta ja vuokrauskulttuurista. Kokemuksia kerättiin sekä tavaroiden omistajilta että niitä itselleen vuokraavilta henkilöiltä. Kokemuksia kerättiin käyttäjähaastatteluilla ja erilaisissa tapahtumissa tehdyillä haastatteluilla. Kuinoma omaakin ainutlaatuisen osaamisen ja ymmärryksen tavaroiden vuokraamisesta.

Kuinoma nyt

Kuinoman kuluttajille suunnattu vuokraustoiminta yhdistettiin Hyggloon vuonna 2021.

Kuinoman pitkäaikaisten havaintojen mukaan tavaranvuokrauskulttuuri tarvitsee lisää yrittäjiä eli uusia pieniä ammattimaisia tavaravuokraamoita. Kuinomalaiset keskittyvätkin nyt konsultoimaan ja auttamaan potentiaalisia uusia nettivuokraamoyrittäjiä.

Entä nimi Kuinoma?

Kuinoma eli kuin oma. Ihmisten pitäisi käyttää vuokratavaroita yhtä mielellään ja yhtä huolellisesti kuin omia omistamiaankin tavaroita. Vuokratavaroiden pitäisi olla täydellinen korvike itse omistetuille tavaroille.

Yhteystiedot ja yritystiedot

Hygglo
Facebook: https://www.facebook.com/hygglo.fi/
E-mail: hei(at-merkki)hygglo(piste)fi

Kuinoma
E-mail: kuinoma(at-merkki)kuinoma(piste)fi

Yritystiedot: Omaoma Oy, Helsinki

Kuinomalla ei ole fyysistä asiointipistettä tai puhelinpalvelua. Yhteydenotot vain Facebook Messangerilla tai sähköpostilla.

Kuinomalaisten henkilökohtaiset mailit muotoa etunimi.sukunimi(at-merkki)kuinoma(piste)fi