FAQ - Tavaroiden omistaminen ja vuokralle antaminen

Miten lisään vuokrattavan tuotteen Kuinomaan?

Ensin lisätään itse tuote:

1. Katso onko Kuinomassa jo samanlainen tuote. Jos on, niin sen tuotesivuilta löytyy nappi, jolla voit lisätä samanlaisen tuotteen pohjaksi omaan tuotevalikoimaasti. Silloin riittää kun muokkaat oman tuoteyksilösi tuotedetaljit kuntoon.
2. Jos ei niin käytä tuotteen lisäyslomaketta.

Sitten lisätän tuotteelle vuokrahinnasto:

1. Tuotesivulla näet napin, jolla hinnasto lisätään
2. Täytä hinnastolomake ja tallenna tiedot

Tuote tulee automaattisesti vuokratuotelistoilla kun siihen on lisätty hinnasto. Ilman vuokrahinnastoa tuotteesi näkyvät vain sinulle itselle Omat tuotteet -sivuilla.

Mitä Kuinoman käyttö maksaa?

Kuinomaa voi käyttää ilmaiseksi omien tavaroiden vuokraamiseen. Kuinoma ei laskuta kuukausimaksuja tai komissioita/välityspalkkioita jos huolehdit kaikesta itsenäisesti (vuokrien laskuttaminen ja mahdolliset vahingonkorvaukset).

Kuinoma laskuttaa vuokraamoja / tavaroiden omistajia vain vapaaehtoisen Kuinoman Maksu ja Vahingonkorvauspalvelun käytöstä. Maksu ja Vahingonkorvauspalvelua käytettäessä Kuinoma huolehtii kaikista vuokramaksuista ja myös mahdollisten vahingonkorvaussummien ennakkotakaamisesta ennen vuokrien alkua.

Mikä on hyvä vuokrahinta?

Yhden viikon vuokran on hyvä maksaa noin 10% tuotteen nykyarvosta. Viikonloppu tai 3-4 arkipäivää taas voi maksaa noin 5% arvosta. Päivävuokran on hyvä olla noin 2-3% tuotteen nykyarvosta.

Vuokrahinta riippuu kahdesta asiasta:
1. Noudon, palautuksen, kuntotarkastuksen ja tuotehuollon vaatimasta työmäärästä
2. Tuotteen vuokra-ajasta

Työmäärä ei varsinaisesti riipu vuokra-ajasta. Lyhytaikainenkin vuokra vaatii omistajalta aivan saman verran työtä, aikaa ja vaivaa kuin monen viikon vuokra.

Vuokra-ajasta riippuu vain työajan korvaavan hinnan päälle tuleva lisä. Sen tulisi riippua tuotteen arvosta ja tuotteen kunnon muuttumisesta käytettäessä. Lisähinta on tavallaan korkoa tuoteostoksellesi ja korvausta tuotteen kunnon luonnollisesta heikentymisestä. Arvokkaan tuotteen lisähinta eli korko omistajalle voi olla suurempi kuin halvasta tuotteesta. Paljon käytössä kuluvan tuotteen lisähinta voi myös olla suurempi kuin käytössä kulumattoman tuotteen lisähinta.

Miten tuotteet hinnoitellaan Kuinoman hinnastolomakkeella?

Hinta määritetään käyttäen Aloitushintaa ja Lisähintaa.

Aloitushinnan on tarkoitus kattaa kaikki noudon, palautuksen, kuntotarkastamisen ja perustuotehuollon aiheuttama työ. Lisäksi sen tulee kattaa lyhyin vuokra-aikakin.

Aloitushinnan tulee siis riippua siitä kuinka paljon tarvitset korvausta tuosta työstä ja kuinka lyhyen vuokra-ajan vuoksi olet valmis tekemään tuon työn.

Lisähinta taas kattaa vain ajallista korvausta siitä kun omistamasi tuote on poissa sinulta pidemmän aikaa kuin lyhyimmän mahdollisen vuokra-ajan. Lisäksi lisähinta kattaa tuotteen kulumisen lisäkäytössä.

Mikä on vahingonkorvausvakuus / deposit?

Vahingonkorvausvakuus eli Deposit varmistaa jo ennen vuokrausta, että vuokra-asiakas pystyy tarvittaessa korvaamaan kaikki tuotteelle aiheutuneet vahingot. Vahingot maksavat yleensä huomattavasti vuokrasummaa enemmän ja siksi niitä varten tarvitaan jonkinlainen ennakkolisävarmistus tai ainakin ennakkoharkinta.

Miten vahingonkorvausvakuus varmistetaan/maksetaan?

Sinä itse päätät tapauskohtaisesti millaisen vakuuden vaadit.

Muodollinen vakuus ei ole välttämätön. Voit kuitata vakuudet hyväksytyiksi ilman virallisia vakuuskäytäntöjä. Kuittaa vakuus hyväksytyksi ilman virallisia toimenpiteitä vain jos olet valmis ottamaan riskiä. Riskiä voit arvioida esim. siitä millaisen kuvan saat asiakkaasta lukemistasi viesteistä tai tai keskusteluista.

Voit käyttää myös muodollisempia vakuuksia, jos et halua ottaa riskejä vahingonkorvaussummien maksamisesta. Virallisempi vakuus voi olla esim. alustava maksusitoumus asiakkaan luottokortilta, sovitun vakuussumman antaminen sinulle käteisellä vuokrauksen ajaksi, sovitun vakuussumman tallentaminen tilillesi vuokrauksen ajaksi tai vakuuden varmistaminen Kuinoman Maksu- ja vahingonkorvauspalvelulla.

Mikä on Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelu?

Maksu- ja vahingonkorvauspalvelussa Kuinoma laskuttaa sinun puolestasi asiakkaalta kaikki maksut - sekä vuokran että kaikki mahdolliset vahingonkorvauksetkin.

Lisätietoa Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelusta

Miten otan käyttöön Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelun?

Tuotteen omistajana voit määrittää jokaiselle tuotteelle hintojen lisäksi myös erillisiä Vuokraehtoja. Vuokrausehtojen lisäyslomakkeella näet kentän vahingonkorvauksen takausmenetelmästä. Valitse Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelu ja tallenna vuokraehdot haluamillesi tuotteille. Tämän jälkeen Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelu on käytössä kaikille valittujen tuotteiden uusille varauksille ja Kuinoma hoitaa kaikki raha-asiat siitä eteenpäin.

Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelu ei ole käytettävissä heti alkaviin varauksiin. Varauksen alkuun on oltava muutama vuorokausi aikaa Kuinoman takausprosessille.

Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelu ei ole käytettävissä erityisen pitkiin varauksiin. Varauksen maksimikesto on noin 10 vuorokautta.

Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelu ei ole käytettävissä pieniin vuokramaksuihin ja pieniin vahingonkorvaustakauksiin. Tuotteen arvon eli mahdollisten vahingonkorvauksien maksimisumman tulee olla vähintään noin 100 euroa.