Kuinoma lyhyesti

Mikä on Kuinoma?

Kuinoma on tavaravuokraamisen hallintapalvelu. Kuinomassa hallitaan monipuolisesti vuokrattavia tuotteita, vuokrahinnastoja, vuokraehtoja, varauskalenteria, varauksia, vuokrauksia, vuokramaksuja ja vahingonkorvauksia - siis kaikkia tavaravuokraamisen vaiheita. Kuinoma pyrkii edistämään tavaranvuokrauskulttuuria ja lisäämään hyvien tuotteiden vuokrapohjaista käyttöä yhteiskunnassa.

Kuinoma historia

Kuinoman perustaja Markku Jussila kuuli yli 20 vuotta sitten nuorena poikana ruotsalaisten käyttävän Alppien laskettelumatkoillaan uusia hienoja vuokravälineitä. Suomesta vastaavia laadukkaita lasketteluvälineitä ei Alppimatkoille pystynyt vuokraamaan. Ruotsalaiset vaikuttivatkin olevan todella hyvin varustautuneita ja vielä tyylikkäitäkin esim. suomalaisiin laskettelumatkailijoihin verrattuna. Siitä asti Markun mieltä kaihersi ajatus hyvien ja laadukkaiden erikoistavaroiden vuokraamisesta.

Kuinoma Markku avasi joulukuussa 2007. Palvelusta tuli heti Suomen suurin Alpeilla tarvittavien lumiturvallisuustarvikkeiden vuokraaja ja välittäjä. Myös esimerkiksi telttojen ja muiden retkilytarvikkeiden tarvitsijat ottivat vuosien mittaan Kuinoman käyttöönsä.

Myöhemmin Kuinoman aktiiviporukkaan ja omistajiin on liittynyt useita kiinnostavia ja yhteiskunnallisesti aktiivisia toimijoita. Kuinoma on palkittu esimerkiksi Keskon Kestävän Kehityksen palkinnolla

Kuinoma nyt

Kuinoma on kasvanut täysin orgaanisesti. Vuosina 2007-2017 Kuinoma keskittyi keräämään kokemuksia vuokraamisesta ja vuokrauskulttuurin tarpeista. Kokemuksia kerättiin perusteellisesti sekä tavaroiden omistajilta että niitä itselleen vuokraavilta henkilöiltä. Kokemuksia kerättiin käyttäjähaastatteluilla sekä erilaisissa tapahtumissa tehdyillä haastatteluilla. Nyt 10 vuoden jälkeen omaamme valtavan osaamisen ja ymmärryksen tavaroiden vuokraamisesta ja vuokraamisen edistämisestä.

Tämän huolellisen tarkkailujakson aikana havaittiin esimerkiksi se, että vuokrauskulttuuri tarvitsee lisää pieniä yrittäjiä eli ammattimaisia vuokraamoita. Kuinoman toiminnallisuuksia onkin viime aikoina parannettu erityisesti uusia ammattimaisia tavaravuokraamoita ajatellen. Tavoitteena on luoda uusia hyviä vuokraamostartupeja ja tarjota heille ketterä työkalu vuokraamotoiminnan käynnistämiseen, testaamiseen, kehittämiseen ja kasvattamiseen.

Entä nimi Kuinoma?

Kuinoma eli kuin oma. Ihmisten pitäisi käyttää vuokraamiaan tavaroita yhtä hyvin ja huolellisesti kuin omia tavaroitaan. Vuokratavaroita ei saisi kohdella huonommin tai välinpitämättömämmin. Hyvä suhtautuminen vuokratuotteisiin mahdollistaa tuotetarjonnan kehittymisen ja koko vuokrauskulttuurin kehittymisen.

Yhteystiedot

kuinoma(at-merkki)kuinoma(piste)fi
Henkilökohtaiset mailit muotoa etunimi.sukunimi