Kuinoma lyhyesti

Mikä on Kuinoma?

Kuinoma on tavaravuokraamisen hallintapalvelu. Kuinomassa hallitaan monipuolisesti vuokrattavia tuotteita, vuokrahinnastoja, vuokraehtoja, varauskalenteria, varauksia, vuokrauksia, vuokramaksuja ja vahingonkorvauksia - siis kaikkia tavaravuokraamisen vaiheita. Kuinoma pyrkii edistämään tavaranvuokrauskulttuuria ja lisäämään hyvien tuotteiden vuokrapohjaista käyttöä yhteiskunnassa.

Kuinomaa pyörittää Helsinkiläinen Omaoma Oy.

Kuinoma historia

Kuinoman perustaja Markku Jussila kuuli yli 20 vuotta sitten nuorena opiskelijana ruotsalaisten käyttävän Alppien laskettelumatkoillaan uusia hienoja vuokravälineitä. Suomesta vastaavia laadukkaita lasketteluvälineitä ei Alppimatkoille pystynyt vuokraamaan. Ruotsalaiset vaikuttivatkin olevan todella hyvin varustautuneita ja vielä tyylikkäitäkin esim. suomalaisiin laskettelumatkailijoihin verrattuna. Siitä asti Markun mieltä kaihersi ajatus hyvien ja laadukkaiden erikoistavaroiden vuokraamisesta.

Kuinoman Markku avasi joulukuussa 2007. Lähtökohtana oli yhdistää uusien kuluttajien välisten myyntipalstojen kuten Ebayn ja Huuto.netin idea ja vuokraaminen. Palvelusta tuli heti Suomen suurin Alpeilla tarvittavien lumiturvallisuustarvikkeiden välittäjä. Myös esimerkiksi telttojen ja muiden retkilytarvikkeiden omistajat ja käyttäjät ottivat nopeasti Kuinoman käyttöönsä.

Myöhemmin Kuinoman omistajiin on liittynyt useita yhteiskunnallisesti aktiivisia ja tunnettuja henkilöitä. Kuinoma on palkittu esimerkiksi Keskon Kestävän Kehityksen palkinnolla.

Kuinoma nyt

Kuinoma on kasvanut täysin orgaanisesti. Vuosina 2007-2017 Kuinoma keskittyi keräämään kokemuksia vuokraamisesta ja vuokrauskulttuurin tarpeista. Kokemuksia kerättiin perusteellisesti sekä tavaroiden omistajilta että niitä itselleen vuokraavilta henkilöiltä. Kokemuksia kerättiin käyttäjähaastatteluilla ja tapahtumissa tehdyillä haastatteluilla. 10 vuoden tarkkailujakson jälkeen Kuinoma omaa ainutlaatuisen osaamisen ja ymmärryksen tavaroiden vuokraamisesta ja tavaravuokraamisen kehittämisestä.

Huolellisen tarkkailujakson aikana havaittiin, että tavaranvuokrauskulttuuri tarvitsee lisää pieniä yrittäjiä eli ammattimaisia vuokraamoita. Kuinoman toiminnallisuuksia onkin viime aikoina parannettu erityisesti uusia ammattimaisia tavaravuokraamoita ajatellen. Tavoitteena on luoda uusia hyviä vuokraamostartupeja ja tarjota heille ketterä työkalu vuokraamotoiminnan käynnistämiseen, testaamiseen, kehittämiseen ja kasvattamiseen.

Entä nimi Kuinoma?

Kuinoma eli kuin oma. Ihmisten pitäisi käyttää vuokraamiaan tavaroita yhtä hyvin ja huolellisesti kuin omia tavaroitaan. Vuokratavaroita ei saisi kohdella huonommin tai välinpitämättömämmin. Hyvä suhtautuminen vuokratuotteisiin mahdollistaa tuotetarjonnan kehittymisen ja koko vuokrauskulttuurin kehittymisen.

Yhteystiedot ja yritystiedot

E-mail: kuinoma(at-merkki)kuinoma(piste)fi
Facebook: https://www.facebook.com/kuinoma/
Omaoma Oy, Helsinki

Kuinomalla ei valitettavasti ole fyysistä asiointipistettä tai puhelinpalvelua. Otathan yhteyttä sähköisesti sähköpostilla tai Facebook Messangerilla.

Kuinomalaisten henkilökohtaiset mailit muotoa etunimi.sukunimi(at-merkki)kuinoma(piste)fi