Ohjeet ja oppaat: Maksuehtojen ja vahingonkorvausmenetelmien hallinta

Perusteet

Kuinoman vuokramaksut maksetaan yleensä tapauskohtaisesti vuokraamon ja asiakkaan sopimalla tavalla. Lisäksi vuokraamo itse tapauskohtaisesti valitsee miten varmistaa vahingonkorvausten saamisen tuotteen palautuksen jälkeen. Vuokraamo voi joko pyytää haluamiaan ennakkovakuuksia tai halutessaan kuitata omalla riskillään ennakkovakuudet hyväksytyiksi ilman varsinaista vakuuskäytäntöä.

Tarkempia erityisehtoja voi kuitenkin määrittää lisäämällä erillisiä Lisäehtoja. Lisäehdoissa listataan hinnastojen tapaan kaikki tuotteet, joiden vuokraamista kyseiset lisäehdot koskevat.

Lisäehtojen tiedot

Lisäehdoissa voidaan määrittää tuotteet, vahingonkorvausten ennakkotakausmenetelmä ja vuokramaksujen ennakkomaksut.

Tuotteissa listataan kaikki tuotteet, joita nämä ennakkomaksu- ja ennakkotakaustiedot koskevat.

Vahingonkorvausten ennakkotakausmenetelmässä valitaan joko Kuinoman Maksu ja Vahingonkorvauspalvelu tai muu vapaamuotoinen ennakkotakausmenettely. Ammattivuokraamot voivat lisäksi määrittää takausmenettelyksi Luottokortin, jolloin vahingonkorvausten suurin summa veloitetaan luottokortin katevarauksena vuokrauksen alkaessa.

Kuinoman Maksu ja Vahingonkorvauspalvelussa Kuinoma huolehtii kaikesta vuokrauksen rahaliikenteestä. Kuinoma maksaa sekä vuokramaksut että mahdolliset vahingonkorvaukset pankkitilillesi vuokrauksen päättymisen jälkeen. Tutustu palveluun ja ehtoihin.

Ennakkomaksuissa määritetään mahdollinen ennakkomaksun osuus vuokramaksuista. Ennakkomaksun määrä voi olla joko suhteellinen prosenttiosuus vuokrasummasta tai kiinteä summa, joka ei riipu lainkaan vuokrasummasta.

Ennakkomaksun eräpäivä määrittää milloin asiakkaan on maksettava ennakkomaksu. Maksuajankohdan voi sitoa joko varauksen tekemiseen tai vuokrauksen alkupäivään. Syöttämällä positiivisen luvun maksupäivämäärä lasketaan varauksen tekemisestä. Esim. arvolla 3 ennakkomaksu on maksettava viimeistään 3 päivässä siitä kun varaus tehdään. Negatiivisilla arvoilla maksupäivämäärä lasketaankin vuokrauksen alkupäivästä. Esim. arvolla -3 ennakkomaksu on maksettava viimeistään 3 päivää ennen vuokrauksen alkua.

Viimeinen peruutuspäivä määrittää millä aikaehdoilla ennakkomaksu maksetaan takaisin asiakkaalle jos asiakas peruuttaa varauksen ennakkomaksun maksamisen jälkeen. Peruutuspäivä kertoo montako päivää ennen vuokrauksen alkua varaus on peruttava, jotta ennakkomaksut vielä palautetaan. Tämän jälkeenkin varauksen voi peruuttaa, mutta ennakkomaksuja ei enää palauteta asiakkaalle.