Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelu

Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelussa helpottaa vuokraamoiden ja tavaranomistajien toimintaa sekä lisää vuokraamisen turvallisuutta.

Lisäpalvelussa Kuinoma varmistaa jo ennen vuokrauksen alkua asiakkaan henkilöllisyyden vahvalla tunnistautumisella Visma Sign -allekirjoituspalvelun avulla sekä vuokrahinnan ja mahdolliset vahingonkorvaukset laskutuskumppaninsa (esim. Svea Ekonomi) avulla. Saat jo etukäteen tiedon jos vahingonkorvauksien ja vuokramaksujen ennakkotakaus ei onnistunut. Ennakkotakauksen epäonnistuessa voit itse arvioida mahdollista riskiä vahingoista ja niiden vahingonkorvauksista. Halutessasi voit peruuttaa varauksen. Jos taas vahingonkorvauksien ennakkotakaus onnistuu normaalisti voit luovuttaa tuotteen vuokralle riskittömästi ja vaivattomasti.

Ennakkovarmistettava suurin mahdollinen vahingonkorvaus muodostuu vuokrattavan tuotteen nykyarvosta, tai tuotteen vakuutuksen omavastuusta. Varmista siis tuotteiden nykyarvojen tai vakuutustietojen ajantasaisuus.

Kuvaus

  1. Asiakas hyväksyy kaikki maksut jo ennen vuokrauksen alkua. Hyväksytty summa kattaa sekä vuokramaksut että vahingonkorvaustakaukset. Asiakas vain hyväksyy tulevat maksut. Asiakas ei vielä saa niistä laskua tai suorita mitään varsinaista maksua. Maksujen hyväksymisen yhteydessä asiakas myös vahvistaa oman henkilöllisyytensä vahvan sähköisen tunnistautumisen avulla.
  2. Kaikki rahat eli sekä vuokramaksu että mahdolliset vahingonkorvaukset tilitetään automaattisesti pankkitilillesi vuokrauksen päätyttyä. Sinulle tilitetävistä summasta on vähennetty Kuinoman Maksu- ja Vahingonkorvauspalvelun palvelumaksu. Tilitys suoritetaan kun olet tuotteiden palautuksen jälkeen tarkistanut tuotteiden kunnon ja kuitannut lopulliset vahingonkorvaukset.
  3. Asiakas maksaa maksut vuokrauksen päättymisen jälkeen saamallaan laskulla. Lasku lähetetään asiakkaalle esim. sähköpostilla tai postitse vuokrauksen päätyttyä kun olet määrittänyt lopulliset vahingonkorvaukset tai kuitannut vahingonkorvaukset tarpeettomiksi.
  4. Tilityksen saapuminen tilillesi kestää muutamia arkivuorokausia vuokrauksen päättymisestä eli siitä kun olet määrittänyt lopulliset vahingonkorvaukset. Sinun ei siis tarvitse odottaa asiakkaan lopullista laskunmaksua. Saat omat rahasi riskittömästi tilillesi jo ennen kuin asiakas on edes maksanut laskuaan. Riski asiakkaan maksun myöhästymisestä tai epäonnistumisesta on siis Kuinoman laskutuskumppanilla.

Hinnat

Maksat Kuinomalle palvelun käytöstä varauskohtaisen palvelumaksun. Palvelumaksun suuruun riippuu lopullisesta asiakkaalta laskutettavasta summasta.

Palvelumaksu vuonna 2019 on 3 euroa + 9% lopullisesta laskutettavasta summasta.

Suhteellisesti suurimmillaan palvelumaksu on siis pienestä 20 euron laskutuksesta (4,80 euroa eli 24% lopullisesta laskutettavasta summasta). Suhteellisesti pienimmillään palvelumaksu on vastaavasti suuremmilla yli 200 euron laskutuksilla (noin 9 - 10% lopullisesta laskutettavasta summasta).

Varaussivulta näet aina etukäteen mahdollisen palvelumaksun suuruuden. Palvelua käyttämällä sitoudut ja suostut näiden palvelumaksujen maksamiseen.

Varaussivulla kerrotaan sekä pienin mahdollinen palvelumaksu että suurin mahdollinen palvelumaksu. Maksat pienimmän mahdollisen palvelumaksun jos mitään vahingonkorvauksia ei veloiteta. Maksat suurimman mahdollisen palvelumaksun jos joudut veloittamaan kaikki maksimivahingonkorvaukset. Jos veloitat jotain vahingonkorvauksia muttet kaikkia, niin palvelumaksun suuruus tulee olemaan pienimmän ja suurimman palvelumaksun väliltä.

Palvelumaksu vähennetään automaattisesti sinulle maksettavista maksuista. Et siis saa vuokrauksen päätyttyä tilillesi koko vuokrasummaa vaan palvelumaksulla automaattisesti vähennetyn vuokrasumman.

Lisäehdot

  • Palvelu on käytettävissä vain vuokrauksissa, joiden vuokrahinta on yli 20 euroa ja mahdollisten vahingonkorvauksien enimmäismäärä yli 100 euroa.
  • Palvelu on käytettävissä vain vuokrauksissa, joiden vuokravaraus tehdään vähintään 3 vuorokautta ennen vuokra-ajan alkua.
  • Palvelu on käytettävissä vain vuokrauksissa, joiden kesto on alle 12 vuorokautta.

Käyttöönotto

Vahingonkorvausten ennakkotakausmenetelmä valitaan tapauskohtaisesti vuokran hyväksymissivulla tai pysyvämmin halutuille vuokratuotteille niiden Lisäehdoissa. Ohje Lisäehtojen määrittämisestä tuotteelle.