Mehustin Opa Mehumaija

Mehustimella eli mehumaijalla voi tehdä höyrymehua helposti.
Mehumaijassa on
- pohjakattila, jossa vesi kiehuu
- mehukattila, johon mehu kertyy ja josta se pullotetaan letkulla
- marjasiivilä, johon mehustettavat marjat tai hedelmät laitetaan
- kansi
- pullotusletku ja letkunsulkija

Mehustin on ruostumatonta terästä, ei alumiinimehustinten ongelmaa liyukenevasta alumiinista.

Mehustimella voi tehdä monenlaisia mehuja: vadelma-, mustikka-, viinimarja-, puolukka-, pihlajanmarja-, raparperi- tai sekamehua. Yhdestä marjakilosta tulee mehua noin 1 litra. Sokeria käytetään 200-400 g yhtä mehulitraa kohti. Mehu säilyy jääkaapissa tai viileäkellarissa ainakin vuoden. Mehun voi valmistaa myös ilman sokeria, mutta silloin se on parasta pakastaa. Mehustusaika yhdelle mehustimelliselle on noin tunti. Yhdellä kertaa marjoja menee maksimissaan noin 2,5-3 kiloa ja vettä 3,5 litraa.

Mehumaija on helppo puhdistaa vedellä ja tiskiaineella.

Toiminnallinen kunto: 
Esteettinen kunto: 
Hintayhteenveto
alkaen EUR 3, 3 päivää EUR 9, 7 päivää EUR 21
paikka
00600 Helsinki